Kompanija Victron Energy

 

je globalni lider u opremi za konverziju električne energije, osnovan 1975. godine, osnovao ga je Reinout Vader, sa sedištem u Almere-Haven-u u Holandiji. To je svetsko ime u off-grid sistemima bilo kog tipa. Postao je poznat širom sveta po proizvodnji pouzdanih invertora za sisteme van mreže i solarnih regulatora. Njihovi proizvodi su zastupljeni u automobilima, kamionima, plovilima, kamp prikolicima, svuda gde su mikroenergetski sistemi potrebni. Victron je jedan od retkih proizvođača na tom polju koji zadovoljava visok kvalitet i visoke standarde, te je tako i stekao ugled koji se poštuje širom sveta – najkvalitetniji u svom domenu.

Njihov pošetak je bio vezan za električnu optremu namenjenu nautici i brodovima, a tek kasnije su se opredelili za nezavisne fotonaponske sisteme. Kod solarnih nezavisnih elektrana prepoznatljiv je njihov proizvod Victron BlueSolar, kontroleri punjenja koji omogućavaju automatsko prepoznavanje napona baterije, inteligentno upravljanje baterijom smanjenjem opterećenja, izuzetno brzo vreme odziva na sunčevo zračenje i višestepene algoritme punjenja. Victron MPPT su jedinstveni po tome što imaju ugrađeno ograničenje solarne energije, što osigurava da izlazna snaga sistema nikada neće premašiti maksimalnu snagu kontrolera.

Njihova serija inverter/punjač za baterije veće snage MultiPlus i Quattro zajedno sa nizom pametnih uređaja za upravljanje energijom, pokazala se kao odličan izbor za vikend naselja, splavove, itd. Posebno su dizajnirani za instalacije van mreže, ali sa nedavnim izdavanjem Multiplus II, veći je fokus na kućnim baterijskim ili hibridnim sistemima.

Victron Energy najširi izbor solarnih proizvoda bilo kog proizvođača, sa svim, od malih solarnih kontrolera do velikih 15kVA mrežnih invertera/punjača, od aplikacija za praćenje rada baterija do udaljenih sistema za napajanje van mreže naizmenične ili jednosmerne struje.

Glavni proizvodi su: Pretvarači baterija, inverter/punjači, mrežni interaktivni pretvarač/punjači, punjači baterija, kontroleri solarnog punjenja (PVM & MPPT), monitori baterija, daljinski upravljači /sistemski monitori, baterije olovne i litijum-jonske.

 

Jedna od stvari koja ih izdvaja od drugih proizvođača je to što neprestano razvijaju nove inovativne proizvode i ažuriraju postojeći hardver i softver pametnim novim funkcijama. Kako su se inverter i tehnologija za pretvaranje energije značajno poboljšali poslednjih godina, tako se i asortiman pretvarača/punjača i MPPT -ova iz Victrona takođe poboljšao. Svaka  preporuka za pouzdan rad svakog nezavisnog solarnog sistema.

Saznajte više o proizvođačima

zašto smo baš njih izabrali i zašto su vodeći u svetu u ovoj oblasti